Weerbaarheidstraining

Omgaan met jezelf en de ander
Weerbaarheidstraining voor jongeren met een licht verstandelijke beperking

De training ‘Omgaan met jezelf en de ander’ is ontwikkeld als sociale weerbaarheidstraining voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. De training bestaat uit 9 sessies en kan gegeven worden aan een groep of individueel.
Het is ook geschikt voor kinderen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Jongeren zijn veel met zichzelf bezig. Ze hebben vragen als: Wie ben ik? Wat ben ik voor een type en hoe ga ik me ontwikkelen tot een zelfstandige persoonlijkheid?. Hierbij zijn sociale contacten met leeftijdsgenoten heel belangrijk. Jongeren met een leerachterstand worden bovendien geconfronteerd met hun beperking wat een negatieve invloed kan hebben op het zelfbeeld. Dit heeft gevolgen voor het omgaan met jezelf en de ander.

Het doel van deze training is een duidelijker beeld krijgen over je eigen mogelijkheden en eigenschappen en die van een ander. Op deze manier kun je zelf stevig in je schoenen staan en beter reageren op een ander. Om deze ervaring praktisch te maken voor kinderen en jongeren geef ik deze training van 9 sessies. In deze training wordt de Axenroos van Cuvelier met het Focussen en een beeldende opdracht gecombineerd.
De Axenroos is een omgangsmodel waarin 10 dieren centraal staan. Deze dieren worden besproken en aan een vaardigheid gekoppeld.

In elke sessie staat één dier uit de Axenroos centraal. De sessie begint met een inleiding, daarna een focusoefening en daarna een beeldende opdracht.

De training ‘Omgaan met jezelf en de ander’ geef ik in mijn praktijk De Kleurenzolder maar is ook mogelijk op locatie, bij voorbeeld op school of thuis.

Actuele data weerbaarheidstraining

Aanmelden weerbaarheidstraining

Informatie aanvragen weerbaarheidstraining